Didim Vegfest’e bu yıl 200 bin kişinin katılması bekleniyor.

Düşüncesinin temelinde doğa, hayvan ve insan sevgisi yatan, Türkiye’nin ilk vegan festivali, insanlık tarihinde doğa bilimleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Tales’in şehri Didim’de 20-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tarihi Apollon Tapınağı’nın hemen yanında düzenlenecek Didim Vegfest’e bu yıl 200 bin kişinin katılması bekleniyor.

Dünyada beslenme şekli olarak giderek yaygınlaşan veganlık bunun çok daha ötesinde bir felsefeyi içerisinde barındırıyor. Hayvan sömürüsüne ve türcülüğe karşı olarak ortaya çıkan veganlık bugün etik sebepler, çevresel etkileri ve sağlıklı beslenme gibi sebeplerden tercih ediliyor.

Dünyada veganlık giderek daha fazla kabul görüyor. Şu an dünya nüfusunun % 9 ila 10 u vegan/ vejeteryan olarak besleniyor. Türkiye’de net bir sayı olmamakla birlikte nüfusun yüzde 2’sinin bu şekilde beslendiği düşünülüyor.

Türkiye’nin ilk vegan dostu kenti Didim

Didim düzenlediği festivalle vegan dostu kent olma yolunda ilk adımı attı. Bununla birlikte Didim Belediyesi bazı kararlarla bu yönde ilerlemeye başladı. Etkinliklerde havai fişek kullanımını iptal eden belediye iştiraki olduğu etkinliklerde de havai fişek kullanılmasını istemiyor. Yeni fayton ruhsatı vermeyen belediye hali hazırda kullanımda olan faytonları da elektrikli olanlar ile değiştirme çalışmalarına başladı.

Didim Vegfest 2018’de neler olacak?