İşinizden sıkılmanızın bir numaralı nedeni

Keyifle işinizi mi yapıyorsunuz? Tam olarak değil. Çoğumuz işlerimizi yaparken pek de keyifle bunu yapmıyoruz.

Gerçekte global işgücünün yüzde 13’ü kendilerini tam olarak işlerine verdiklerini belirtiyor. Gallup tarafından 2013’ün sonunda yapılan araştırmaya göre katılımcıların yüzde 63’ü kendilerine işlerine hiç vermediklerini dile getiriyor. Çalışanların çoğu işin aslında şirketteki zombiler gibi yalnızca maaş alacaklarında hareketleniyor.

Bu üzücü durumun sorumlusu çalışanlar mı? Hayır. Sorun yönetimde yatıyor ya da daha doğrusu eksik yönetimden. Müdürler net bir şekilde liderlik yapamıyor ya da çalışanların kendilerini işlerine vermelerini sağlayamıyor.

Sorun şu ki pasif çalışma ve çalışmaktan kopma şirket karlılığını azalttığı gibi çalışanların moralini de bozuyor. Buna karşın aktif şekilde kendilerini işe veren çalışanlar hem işteki ilişkilere hem de şirketin bilançosuna olukça etki ediyor.

Bu bilgiye ulaşmak için LinkedIn ile bir araştırma projesi için ortaklık yaptım. Bu proje ile şirketlerin çalışanlara yönelik özel katılım programları uygulaması amaçlanıyordu. 2013 ve 2014’te LinkedIn ile birlikte binlerce çalışanla şirketlerin katılım programları hakkında anketler yaptık.

Çalışma aynı zamanda yaptığımız “sosyal olarak aktif” 100 şirket incelemesi ile de desteklendi. Bu araştırmada da çalışanların kendilerini işe vermeleri ve çalışmalar projeleri için LinkedIn platformunu kullanan şirketler hedef alındı. Bu listenin üst sırasındaki 25 şirket bu yıl LinkedIn tarafından açıklandı.

 

DEVAMI